HTML

zsuzsitorontoban

Megérkeztünk. Új életet kezdünk. Itt.

Friss topikok

  • brand_boy: Szerintem ti vagytok az elsők,akik Alient esznek hálaadáskor. Szóljatok Ridley Scottnak, hátha ins... (2019.05.27. 01:28) Hálaadás
  • virag4üü: Édes Zsuzsikám! A második rész is remek!:) Nem tudom, hogy lettem " virag4üü "? Lényeg, hogy belép... (2013.01.20. 19:54) Kezdődik

Elhagyjuk Torontót

2019.05.01. 17:57 zsurzsenka

Közeleg, sőt, mire megjelenik, el is múlt a harmadik évfordulója, hogy utoljára írtam valamit a blogomra. Ezt, gondoltam, megünneplem egy újabb bejegyzéssel. Nem ígérek semmit, mert rájöttem, így, lassan 40 éves fejjel, hogy a kitartás nem az erősségem. Kivéve evés-ivásban.

Az elmúlt három évem sikeresnek mondható. Többé-kevésbé. Férjhez mentem, fantasztikus barátokra leltem, elvesztettük Grófot, lett Osiris (instán #osiristheleo néven futtatom a legényt), és Felix, a macska (#felixtheenemy) utaztunk, fantasztikus személyiségemnek is hála, elvesztettem a munkahelyem, és már megint költözünk/költöztünk. Az irány: Nova Scotia. Lehet, át kellene neveznem a blog címét, de még nem tudom, hogy is kell.

Torontó elhagyásának témája már egy ideje asztalon volt.
Egyrészt iszonyat időt töltöttünk a munkahely-otthon útvonalon, pedig a távolság ezt nem indokolta. Harmincperces utat sokszor másfél óra alatt abszolváltam. Parkolni egy hatsávos autópályán nem faja. Hat sáv alatt egy irányt értek.
A multikultúra a vezetési stílusokban is erősen megmutatkozik. Sokszor bingóztunk férjemmel, hogy vajon honnan származik az előttünk haladó autó sofőrje. De sokszor csak ültünk összeszorított szájjal, és szidtuk a helyi jogsiszerzési módot (nem kötelező az autósiskola, ha sikerül az írásbeli, már mehetsz is a forgalomba apu, anyu segítségével). Ok, nem mondom, mindenkinek van ramaty napja -nekem is, persze-, de minél több az ember, annál nagyobb az esély, hogy napi egybe-tízbe-százba belebotlasz.
Toronto közigazgatási területén belül több, mint hatmillió ember él. Hatmillió. Egy ideje, nemhogy városi fesztiválokra, de még a belvárosba se mentünk be. A parkok gyönyörűek, a beach is. Ezt mindenki tudja. Mind a hatmillió városi lakos. Hosszú hétvégéken rendőr irányítja a forgalmat a provinciális parkok bejáratánál. Képzeld el, hogy célba veszed mondjuk  Kisoroszi szigetcsúcsot, és annyian vannak, hogy már Kisorosziban nincs parkolóhely, plusz rendőr irányítja a forgalmat. Nem nagyon élvezhető.
Harmadrészt, és ez a legfontosabb, új betelepülőként, milliomos-adakozó szülők híján esélyünk sincs lakást/házat venni magunknak. Kiszámoltuk, hogy ahhoz, hogy hitelképesek legyünk 80 dolláros órabérrel kellene rendelkeznünk. A minimálbér jelenleg 15 dollár, én anno az első munkahelyemen talán 25 dollárt kerestem, ami álomfizunak számított. (Aztán lehet, nem jól emlékszem, a számokkal hadilábon állok. 1222. Aranybulla, azt jónapot). De az arányok félelmetesek, és teljesíthetetlenek számunkra.

Ami nagyon fog hiányozni, azok a barátaink, az éves bortúra a Niagaránál, a hétvégi ügyintézések lehetősége, az európai boltokban vásárlás lehetősége (hiába, na, a hurka, az hurka), a közepes minőségű háziorvosi ellátás, a provinciális parkok, azok közül is a nagyon kedvenc Pinery, az ötből megismert három tó. Na jó, az Erie az annyira nem is. Pár jó szomszéd, a kutyaparki banda, a pizza-házhozszállítás, és a pálinka. Jézusom, a pálinka! NS-ben nincs pálinka! Nem jó minőségű pálinkáról beszélek, hanem egyáltalán bármilyenről. Víz+gyümölcs+pároló. Nincs.
Ennek felismerése megviselt. Időt kérek a feldolgozásához. (Nem lesz három év, nyugi!)



 

                                                                                                                                      

Szólj hozzá!

Címkék: kutya pálinka Toronto Felix Osiris elmúltháromév

A bejegyzés trackback címe:

https://torontoofzsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr1714784538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása