HTML

zsuzsitorontoban

Megérkeztünk. Új életet kezdünk. Itt.

Friss topikok

  • brand_boy: Szerintem ti vagytok az elsők,akik Alient esznek hálaadáskor. Szóljatok Ridley Scottnak, hátha ins... (2019.05.27. 01:28) Hálaadás
  • virag4üü: Édes Zsuzsikám! A második rész is remek!:) Nem tudom, hogy lettem " virag4üü "? Lényeg, hogy belép... (2013.01.20. 19:54) Kezdődik

Nova Scotia Tour 3.

2019.07.20. 15:54 zsurzsenka

Jöjjön a befejező rész.

mahone_bay.jpg

Mahone Bay messziről, négy templommal.

lunenburg2.jpg

Lunenburg a vízpart felől az UNESCO világörökség része. Ha jól emlékszem, Kanada egyetlen lakott, emberalkotta területe, ami felkerült a listára.

lunenburg37.jpg

Az Anglikán templom.

lunenburg35.jpg

Nem is tudom, hogy félelmetes, vagy menő ez a ház, esetleg mindkettő. De az utcalámpák feltétlen a menő kategóriába estek nálam!

lunenburg11.jpg

Humoros rákászok, halászok laknak errefelé rengeteg szabadidővel Karácsony táján. :)

halifax4.jpg

Ez már Halifax egyik modern szobra. Utcalámpája. Kültéri alkotása. Mivel túl sok időt nem töltöttünk el a városban, csak az öböl partján trappoltunk végig, ezért sok kép itt sem készült. De van még időnk, és a város közel van.

halifax5.jpg

Egy újabb szobor. A Kanadába érkező migránsoknak állít emléket, akik elhagyták családjukat, otthonukat egy jobb élet reményében.

img_20190115_112142.jpg

Halifax történelmi piac negyedének főutcája. Irdatlan forgalommal. 

peggy_s_cove7.jpg

Peggy`s Cove, azaz Peggy öble. Hatalmas, lekerekített sziklák, világítótorony, hullámok, napsütés. Nemhiába a világ legtöbbet fotózott világítótornya.

peggy_s_cove19.jpg

peggy_s_cove11.jpg

Táblák figyelmeztetik a látogatókat, hogy a fekete sziklákra ne menjenek ki, mert onnan a hullámok könnyedén lemossák, beszívhatják őket.

peggy_s_cove14.jpg

img_20190116_1611356.jpg

Ez már az utolsó pár kilométerünk Nova Scotia területén, a világvégéről, Eatonville-ből Sackville, New Brunswick felé. Az út elég ramaty volt: jég, kátyúk, gödrök, hó, kanyarok, három autó (helyiek természetesen, akik csukott szemmel, ötszázzal megteszik ezt az utat oda-vissza a hülye turista töketlenkedése nélkül) mögöttem.

img_20190117_1528191.jpg

Ez már Quebec. Havas mező, sziklák, jégmező, Szent-Lőrinc-folyó, aztán túlpart és hegyek. A folyó itt kb. olyan széles, mint a Balaton. Quebec nem volt opció költözés szempontjából a nyakas nyelvtörvényeik miatt, de ha választhattam volna, akkor oda megyünk. Lehet alkoholt kapni az élelmiszerboltokban, és gyönyörű a táj. Igaz, fogalmam sincs, milyen lehet hó nélkül.

img_20190116_090636.jpg

És a végére még, amivel tartoztam: Osiris Z ölében a bridgewateri szállóban. A kép homályos, mert egyrészt röhögtünk, másrészt Osi kicsit nehéz volt a pózoláshoz.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Halifax Mahone Bay Lunenburg Peggy`s Cove

A bejegyzés trackback címe:

https://torontoofzsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114945638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása