HTML

zsuzsitorontoban

Megérkeztünk. Új életet kezdünk. Itt.

Friss topikok

  • brand_boy: Szerintem ti vagytok az elsők,akik Alient esznek hálaadáskor. Szóljatok Ridley Scottnak, hátha ins... (2019.05.27. 01:28) Hálaadás
  • virag4üü: Édes Zsuzsikám! A második rész is remek!:) Nem tudom, hogy lettem " virag4üü "? Lényeg, hogy belép... (2013.01.20. 19:54) Kezdődik

Nova Scotia Tour

2019.07.06. 15:05 zsurzsenka

Pictou kikötő, hóvihar, és Medvebergi Maszkos Osiris. Akinek a `haja` még mindig tart. Meg a csámpás lába is.

pictou_7.jpg

Arisaig Provincial Park. A jeges mező az az óceán és hiába volt összefüggő, a jégfelszín mégis hullámzott. Csendesen. Amilyen gyönyörű volt, valahogy olyan félelmetes is. A távoli, láthatalan messziségben pedig Prince Edward Island lenne kivehető, ha tiszta lett volna a horizont.

Minden lépésünkre ügyelni kellett, mert nem tudhattuk meddig ér a part és hol kezdődik a víz. Azzal sem voltunk tisztában, hogy szép homokos strandon vagyunk vagy valami sziklás borzadájon, ahol ha kettőt lépünk derékig érő vízbe csobbanunk a mozgó jég alatt.

arisaig_pp8.jpg

arisaig_pp26.jpg 

Inverness útba esett Baddeck felé és itt megálltunk reggelizni és szaladgálni kicsit. A település nyáron nagyon felkapott, félig francia, félig skót gyökerekkel. Ím a strand és az irdatlan hidegben térdig vízben gázló, sós habot zabáló eb.

inverness_4.jpg

inverness29.jpg

Invernessben volt szerencsénk kicsit közelebbről is megszemlélni egy halászkunyhót. Két munkás épp ott volt, és hagyták a hülye turistáknak a fotózást. A képen látható rekeszek rákcsapdák, amik türelmesen várják a szezont. Közelebbről is lefényképeztem, de mire rájöttem, hogy segítség kellene a működés megértéséhez a két halász eltűnt.

inverness1.jpg

inverness_11.jpg

És az invernessi falatozó szuper biztonságos raktárajtaja.

inverness_13.jpg

 Jöjjenek Cape Breton Highlands National Park of Canada képei. Elvileg a félszigetet körbe lehet járni autóval. Kivéve, amikor lezárják a szélfútta hó miatt, amit nem bírtak eltakarítani a folyamatos széllökések miatt. Mi elmentünk, ameddig csak lehetett, aztán szépen visszafordultunk. Körülbelül másfél-két órás plusz utat tettünk meg, de bőven megérte.

national_park9.jpg

national_park21.jpg

national_park22.jpg

Miheztartás végett:

national_park17.jpg

Majd a végére egy igazi kanadai életkép Z. különleges engedélyével a faja baddecki szállásunkról:

baddeck4.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Inverness Pictou Arisaig Provincial Park Baddeck Cape Breton Highlands National Park of Canada

A bejegyzés trackback címe:

https://torontoofzsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7814919680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása